محور اصلی جشنواره ایجاد ساز و کاری علمی است تا با رویکردی تشویقی و ترویجی به شناسایی نقاط بهبود سازمان های اقتصادی ایرانی بپردازد و با تعریف پروژه های بهبود در توسعه آنان بکوشد
مهم ترین هدف جشنواره ایجاد سازمان هایی است که با ایجاد ساختارهای توسعه یافته در محیط داخلی و پیرامونی خود امکان پیوستن با اقتدار به زنجیره ارزش جهانی را دارا باشند
راهبرد کلیدی جشنواره استفاده از تجربیات ملی و بین المللی در حوزه برندسازی اقتصادی و ایجاد سازمان هایی مولد و ارزش آفرین در فرآیند ایجاد تولید ناخالص ملی با ارزش افزوده بالاست
چشم انداز جشنواره ایجاد بستری پویا برای ذینفعان حوزه تولید و تجارت تا از طریق هم افزایی بتوانند موانع توسعه پایدار اقتصادی را رفع نمایند و در طراز جهانی ایجاد مزیت رقابتی نمایند
این رویداد کشوری که با حضور حداکثری مسئولان نظام و مدیران برندهای برگزیده صنعت و اقتصاد ایران از ۳۱ استان کشور و با مشارکت دولت و مجلس برگزار خواهد شد، در نظر دارد با تمرکز بر محور ارزیابی نقش، جایگاه و توانمندی هاي بالقوه و بالفعل سازمان های ملی و نیز بنگاه های اقتصادی ایرانی در افزايش توليد ناخالص داخلی نسبت به معرفي طرح های مولد و ارزش آفرین در بخش های خصوصی و دولتی اقدام نماید.
از برگزیدگان که صلاحیت و شایستگی ایشان در همراهي با كشور در مقاطع خطیر و حساس اقتصادی بر مبنای اسناد بالادستی و سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی بواسطه مدارک مثبته و مشاهدات عینی احراز گردد، در قالب اعطاي نشان ملی حاتم در سه محور سیاسی، اقتصادی و فرهنگی قدرداني خواهد شد.
سازمان ها و بنگاه های اقتصادی که در زنجیره ارزش تولید ناخالص ملی سهم قابل توجه و عملکرد قابل تقدیری داشته اند با هماهنگی دبیرخانه و بر اساس مزیت رقابتی خود در فرآیند ارزیابی ثبت نام خواهند نمود .
سازمان ها پس از ثبت نام و دریافت فرم های ارزیابی نسبت به تکمیل فرم و ارسال مستندات در یکی از 15 محور اصلی جشنواره اقدام می نمایند و با همکاری دبیرخانه علمی نسبت به دفاع از عملکرد خود اقدام می نمایند.
پس از تکمیل فرآیند ارزیابی توسط کمیته علمی و تایید توسط شورای عالی راهبری نتایج نهایی خواهد شد و در آیین اختتامیه جشنواره سازمان ها و برندهای برگزیده توسط مقامات عالیرتبه اقتصادی کشور تقدیر شده و نشان لیاقت و ارزش آفرینی دریافت می نمایند.
در صورتی که مجموعه حایز شرایط کیفی لازم در محور انتخابی نباشد، دبیرخانه علمی می تواند نسبت به لغو ثبت نام جایزه و عودت وجوه و نیز ارائه راهکارهای اصلاحی و توسعه ای جهت بهبود فرآیندها برای حضور در فرآیندهای ارزیابی سال های آتی اقدام نماید و بر اساس نظامنامه طرح هیچ گونه تضمینی برای اهدای جوایز در صورت عدم کسب حد نصاب های لازم وجود نخواهد داشت.
در دوره چهارم انقلاب صنعتی که از آن به عصر برند تعبیر میشود بخش عمدهای از درآمد سرانه و تولید ناخالص ملی کشورهای توسعهیافته را حقوق ناشی از مالکیت فکری و معنوی برندهای آن ممالک تشکیل می دهند. برندهایی که حتی اگر فعالیتها یا تولیداتشان را در سرزمین غیرمادری انجام دهند عمده منافع و مواهب حاصل از فروش را نصیب مردمان سرزمین مادری میکنند. امری که در کشور ما سالهاست مغفول مانده و حتی گاهی سرمایهگذاریهای انجام شده در تولد و تثبیت جایگاه یک برند به علت عدم آگاهی و غفلت مالکان و یا بنیانگذاران آنها نتوانسته اثربخش و مفید باشند و مجموعه عمر خود را به عمر مالک خود گره زده است. برند در دنیای امروز بیانگر عزت و اقتدار ملی کشورهاست و با ورود خود به سرزمینهای دیگر و با فتح بازار آن پرچم سرزمین صاحب نام تجاری را بر فرازش به اهتزاز در میآورد.
لذا در نظر است به استناد ماده 20 سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی مبنی بر تقویت فرهنگ جهادی در ایجاد ارزش افزوده، تولید ثروت، بهرهوری، کارآفرینی، سرمایه گذاری و اشتغال مولد و اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به اشخاص دارای خدمات برجسته در این زمینه، به معرفی طرح های ارزش آفرین و مولد کشور در جشنواره ملی حاتم بپردازیم و از خدمات ارزنده ایشان در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی قدردانی نماییم.
سازمان ها، برندها و موسسات اقتصادی، صنعتی و خدماتی که یقین دارند در مسیر توسعه و آبادانی کشور گام های ارزشمندی برداشته اند و بر این باورند که دستاوردهای سازمان متبوعشان ارزش آفرین بوده است؛ می توانند با بررسی 15 محور مصوب جشنواره هرآنچه از منظر ایشان شایسته تقدیر است، در قالب اسناد و مدارک مثبته به دبیرخانه جشنواره ارائه نمایند.
دبیرخانه علمی جشنواره با بررسی اسناد و ضمن تعامل با نمایندگان سازمان متقاضی جهت تکمیل و تجمیع مستندات لازم و در صورت احراز شرایط، طرح و پروژه ایشان را در فهرست موارد مورد تایید قرار داده و در اختتامیه جشنواره در قالب اعطای نشان و اعتبارنامه عالی حاتم (لیاقت و ارزش آفرینی اقتصادی) تجلیل خواهد نمود.
از آنجا که هم افزایی در بخش اقتصادی، راهکار تحقق و شکوفایی اقتصاد مقاومتی است و لازمه به سامان نشستن و منشا اثر بودن هر فعلی، همراهی دیدگاه ها و تفکرات مختلف با زوایای دید متفاوت است تا نگاهی جامع نگر و جمیع الاطراف محقق شود؛ این دبیرخانه از ابتدای آغاز به فعالیت خود تلاش نموده است تا با سازمان ها و نهادهای مختلف دولتی و خصوصی همکاری نماید.
این امر باعث شده است تا در تمامی مراحل تصمیم گیری و تصمیم سازی دبیرخانه طرح، زوایای پنهان موضوعات بررسی شود و نقشه راه تحقق آرمانهای همراهان این رویداد ملی نقشه ای جامع و کلان نگر باشد.
لذا تلاش خواهیم نمود این تفکر را به عنوان منشور و خطمشی راهبردی ستاد برگزاری تا انتهای مسیر حفظ و حراست نماییم.